Projectomschrijving

In Amsterdam Zuid werken ggz en welzijn nauw samen om voorzieningen in de wijk toegankelijker te maken voor mensen met ‘psychische’ en/of ‘sociale’ problemen.

Doel

Het project GGZ in de Wijk is bedoeld om te zorgen dat inwoners met psychosociale en/of psychiatrische problematiek volwaardig mee kunnen doen in Amsterdam Zuid.

Herstelwerkplaats

Het project is een samenwerking tussen zorg, welzijn, gemeente en ervaringsdeskundigen. De doelgroep gaf aan dat er behoefte is aan een laagdrempelige inloopvoorziening. Daarom organiseren we een herstelwerkplaats: De EDplaats. Daar kunnen inwoners ongedwongen samenkomen en ervaringsdeskundigen kunnen hen verder op weg helpen naar maatschappelijk en persoonlijk herstel.

GGz-coaches welzijn en zorg

De welzijnswerkers die werkzaam zijn op de herstelwerkplaatsen gaven aan behoefte te hebben aan ondersteuning. Hiervoor hebben we 2 functies in het leven geroepen:

  • een ggz-coach welzijn
  • een ggz-coach zorg

Zij vormen de schakel tussen zorg, welzijn en de voorzieningen in de wijk. Zij zorgen ervoor dat de toegankelijkheid van welzijn verbeterd wordt en dat de kennis en ervaring met de doelgroep ingezet kan worden.

Meer informatie

Download

Subsidiemogelijkheden

Dit project heeft een subsidie gekregen voor de ontwikkeling en implementatie van interventies gericht op herstel en zelfredzaamheid bij mensen met verward gedrag. Heeft u ook een idee om samen met andere organisaties de opvang, ondersteuning en zorg voor mensen met verward gedrag en hun omgeving te verbeteren? Dan komt u wellicht in aanmerking voor subsidie.

Bekijk de subsidiemogelijkheden

   

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website