Verslagen

Samenvatting van de aanvraag

Samenvatting
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

Publiekssamenvatting

 

De 6 Veluwse gemeenten: Ermelo, Harderwijk, Putten, Nunspeet, Elburg en Oldebroek, willen in samenwerking met Gezond Veluwe voor de inwoners met een psychische kwetsbaarheid toewerken naar nieuwe werkwijze.

 

Voor de inwoner met een ernstige psychische kwetsbaarheid (EPA) worden vier proeftuinen opgestart. De kern is de samenwerking tussen zorg en welzijn op de Veluwe, wat aansluit bij de doelgroep en sociale omgeving. Om zo als inwoner van de Veluwe als volwaardig burger te kunnen participeren in de wijk en gemeente. Ter ondersteuning worden Psynet en de Crisiskaart geïmplementeerd in de Noord-West Veluwe.

 

Professionals uit verschillende domeinen zullen actief zijn in de proeftuinen zoals, huisartsenzorg, het FACT team, het sociaal team, WMO, welzijn, wijkagent en de buurt. Daarnaast zal een ervaringsdeskundige in elke proeftuin meewerken om het inwoner perspectief te vertegenwoordigen.

Samen wordt er toegewerkt naar een meer integrale werkwijze, waarbij er meer mogelijkheden tot eigen regie zijn voor de inwoner.

 

 

Deze aanpak draagt bij aan verschillende bouwstenen:

4. Inbreng mensen met verward gedrag en hun omgeving

5. Preventie en levensstructuur

6. Vroegtijdige signalering

6. Toeleiding

9. Informatievoorziening

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website