Projectomschrijving

Psychische hulp zoeken is nog steeds een taboe op Curaçao, terwijl minstens 1 op de 4 vroeg of laat met een psychisch probleem kampt. De aangeboden hulpverlening komt vaak laat of helemaal niet. Mensen wachten te lang om hulp te zoeken, tot er ernstige klachten zijn.

Gemeenschappelijke basis

Om tot een sluitende aanpak voor personen met verward gedrag te komen, dient het veld georganiseerd te zijn. Er is behoefte aan ‘common knowledge’, een soort gemeenschappelijke basis waar iedereen iets aan heeft en wat iedereen kan leren toepassen of gebruiken, maar dat tegelijkertijd uitdagend is en meerdere doeleinden dient.

Doel

In dit kader wordt het voorstel gedaan om Mental Health First Aid (MHFA) te introduceren op Curaçao. Door MHFA hier op Curaçao als insteek te gebruiken, is de verwachting dat gesprekken rondom het onderwerp op gang komen. Op deze manier kan informatie makkelijker beschikbaar worden gemaakt wat uiteindelijk bijdraagt aan het traject om tot een regionale aanpak voor mensen met verward gedrag te komen.

Subsidiemogelijkheden

Dit project heeft subsidie gekregen voor het opstellen van een plan van aanpak voor een sluitende aanpak van verward gedrag en het opzetten van een samenwerkingsverband. Werkt u ook een samen met andere organisaties aan een goed werkende aanpak voor mensen met verward gedrag en hun omgeving? Dan komt u misschien ook in aanmerking voor subsidie.

Bekijk de subsidiemogelijkheden

   

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website