Projectomschrijving

De Kempengemeenten (bestaande uit Best, Veldhoven, Bladel, Eersel, Waalre, Reusel-De Mierden, Oirschot en Bergeijk) zijn 1 maart 2017 met een project gestart gericht op het bieden van eerste hulp bij personen met verward gedrag.

Doel

Tijdens het project worden professionals (bijvoorbeeld ambtenaren, politie en medewerkers van zorginstellingen) én burgers getraind in 'Mental Health First Aid' zodat zij eerste hulp kunnen bieden aan personen met verward gedrag.

Trainingsprogramma

Het trainingsprogramma richt zich op wat (niet) te doen en welke hulp concreet nodig is als iemand verward is. Het project voor de Kempen omvat 12 trainingen.

Resultaten

Naar aanleiding van de cursus MHFA is de kennis en handelingsbekwaamheid van professionals en vrijwilligers vergroot. Hierdoor zijn zij anders gaan kijken naar personen met verward gedrag en is er een afname van stigmatisering.

 

Meer informatie

Subsidiemogelijkheden

Dit project heeft subsidie gekregen voor het in de praktijk toepassen van één of meer van de 9 bouwstenen voor een lokale goed werkende aanpak van verward gedrag. Heeft u ook een idee om samen met andere organisaties de hulp voor mensen met verward gedrag en hun omgeving te verbeteren? Dan komt uw projectidee wellicht in aanmerking voor subsidie.

Bekijk de subsidiemogelijkheden

   

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website