Projectomschrijving

Doel

Gemeente Stichtse Vecht zorgt er samen met 3 ggz-instellingen (Altrecht, Kwintes, Impegno) en maatjesproject Handjehelpen voor dat personen met verward gedrag niet tussen het wal en schip vallen. Deze personen krijgen zo vroeg mogelijk, zo snel mogelijk en zo dichtbij mogelijk ondersteuning. Hiervoor is een sterke lokale keten nodig waardoor de politie minder zorggerelateerde meldingen krijgt.

Werkwijze

Wij zien dat als volgt voor ons: wanneer er een melding binnenkomt gaat er zo snel mogelijk iemand op af om te kijken welke ondersteuning nodig is. We nemen de tijd om vertrouwen op te bouwen met de persoon met verward gedrag. Samen met de ggz-instellingen en Handjehelpen bepalen we wie deze persoon gaat begeleiden. Ook als het weer beter met iemand gaat, houden we een vinger aan de pols. Indien nodig door een professional, maar waar mogelijk door een vrijwilliger of een buurtgenoot.

Subsidiemogelijkheden

Dit project heeft subsidie gekregen voor de implementatie en borging van een wijk-GGD’er of wijkfunctionaris. Wilt u ook een wijk-GGD'er of wijkfunctionaris aanstellen in uw gemeente? Bekijk dan de mogelijkheden voor subsidie en begeleiding.

Bekijk de subsidiemogelijkheden

   

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website