Projectomschrijving

De Levende Casus is een project van filmmaker Bas Labruyère en sociaal ondernemer Maarten Muis. Beiden hebben hun sporen verdiend in het maken van voorlichtings- en trainingsmateriaal vanuit ervaringsdeskundig perspectief. Bas heeft met de film Verloren Jaren over zijn psychose een groot publiek bereikt.

Doel

In dit project gaan we de situatie waarin Bas terecht is gekomen uitbeelden in een korte documentaire. Met dit verhaal zullen studenten Social Work op verschillende Hogescholen voorgelicht worden hoe iemand door pech in een situatie van schulden en dakloosheid kan komen. Dat is wat Bas overkomen is. De film laat ook zien hoe het systeem van welzijn en zorg werkt en hoe dat door  ervaringsdeskundigen ervaren wordt. Er wordt aangegeven wat er te leren valt uit het proces wat Bas doormaakt.

Dit project is een onderdeel van een multimediaal project dat Stichting Verloren Jaren ontwikkelt als vervolg op de succesvolle film van Bas.

 

Projecten ervaringsdeskundigheid

Dit project heeft subsidie ontvangen vanuit het Ondersteuningsprogramma voor ervaringsdeskundigen. Ervaringsdeskundigen konden samen met professionals in ggz-instellingen of het sociaal domein subsidie aanvragen voor begeleiding en ondersteuning van (ex-)ggz-patiënten. De begeleiding en ondersteuning vindt op kleine schaal plaats in de gemeente, de buurt of een instelling.

Bekijk het overzicht van alle projecten

   

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website