Verslagen

Samenvatting van de aanvraag

Samenvatting
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

Binnen onze organisatie constateren we dat er meer gedaan kan worden om (zelf-)stigma te verminderen. Om deze reden willen we een campagne starten om dit onderwerp onder de aandacht te brengen en een cultuurverandering op gang te brengen.

 

Het doel van de campagne is om mensen bewust te maken van de effecten van stigma, bevorderen van persoonlijk empowerment en het veranderen van de taal die door cliënten en medewerkers wordt gebruikt. Binnen onze organisatie is er veel winst te behalen op dit vlak, maar de middelen zijn beperkt. Er wordt wel een werkgroep samengesteld die gaat kijken hoe we ‘anti-stigma’ kunnen borgen in (personeels-)beleid en andere de werkafspraken. Dit zien wij echter niet voldoende, we willen meer focus leggen op bewustwording. Men moet meer met het onderwerp in aanraking komen.

Met behulp van uw subsidie willen we diverse activiteiten organiseren om dit initiatief extra kracht bij te zetten. Zo willen we een stigma dag organiseren, diverse workshops voor onze cliënten, medewerkers, naasten en buurtgenoten en willen we een organisatie brede PR campagne opstarten.

 

De werkgroep bestaat uit meerdere disciplines, waar ervaringsdeskundigen de kartrekkers zijn. De activiteiten worden geheel door ervaringsdeskundigen opgezet.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website