Binnen verschillende ZonMw-progamma's wordt onderzoek gedaan naar effectieve interventies en passende zorg voor mensen met druk gedrag en Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD).

Uitgelicht

Vlog: Is ADHD een hersenstoornis?

ADHD vlog

Is ADHD een hersenstoornis of zelfs een hersenziekte? Sarah Durston geeft antwoord op deze vraag door hersenonderzoek te bespreken dat de afgelopen tientallen jaren verricht is bij kinderen en volwassenen met een diagnose ADHD. Het antwoord op de vraag zal menigeen verrassen!

Bekijk de vlog

Het plaatje van ADHD compleet maken

Dr. M. (Martine) Hoogman (Radboudumc Genetica) gaat met een Veni-subsidie onderzoek doen naar ADHD. 'De beperkingen van ADHD zijn bekend, minder weten we over positieve kanten van ADHD, zoals creativiteit. Om het plaatje van ADHD completer te maken, wil ik creativiteit in de onderliggende neurobiologie onderzoeken in grootschalige klinische en populatie studies. Resultaten zullen bijdragen aan onderwijs, behandeling en kwaliteit van leven van patiënten.'

Bekijk de Veni-subsidies

Jeugd & ADHD

ADHD bij kinderen

Ouders, hulpverleners en leerkrachten worstelen met vragen als het gaat om hulp aan kinderen en jeugdigen met ADHD. Krijgen misschien te veel jeugdigen met ADHD medicatie? Of zijn dit er juist te weinig? En is er wel altijd sprake van ADHD, of plakken we misschien te snel ‘etiketten’?

ADHD bij kinderen

Consortium ADHD en druk gedrag

De diagnose ADHD bij kinderen komt veel voor. De behandeling bestaat voor een belangrijk deel uit medicatiegebruik. Die situatie roept maatschappelijk discussie op. Er is grote behoefte aan psychosociale behandelingen die goed onderbouwd, effectief en toepasbaar zijn. Het consortium ADHD en druk gedrag wil met veelzijdig onderzoek in deze leemte voorzien.

Lees meer over het onderzoek

Onderzoek naar effectieve interventies en passende zorg voor kinderen met druk gedrag en ADHD

Ouders, hulpverleners en leerkrachten worstelen met vragen als het gaat om hulp aan kinderen en jeugdigen met Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD). Krijgen misschien te veel jeugdigen met ADHD medicatie? Of zijn dit er juist te weinig? En is er wel altijd sprake van ADHD, of plakken we misschien te snel ‘etiketten’?

Lees meer over interventies en passende zorg
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website