Projectomschrijving

Doel

Het doel van dit project is het verbeteren van de verloskundige en psychosociale zorg en ondersteuning voor Eritrese zwangeren in Amsterdam.

Methode

Een manier om dat te doen is door de zorg tijdens de zwangerschap anders te regelen. In dit project is hiervoor de online groepsaanpak Centering Pregnancy verder uitgewerkt en aangepast voor Eritrese zwangeren. Daarbij is samengewerkt met Eritrese zwangeren, verloskundigen en een cultureel mediator die zelf uit Eritrea komt.

Resultaten

De aangepaste versie van de online groepsaanpak is nog twee keer uitgevoerd, waarbij er is opgehaald wat er goed gaat en wat er verbeterd kan worden. Daarnaast is er in de literatuur gekeken naar wat er werkt bij online hulpgroepen. Ook is er nagedacht over de mogelijkheden voor het breder implementeren van deze methodiek in andere Nederlandse gemeenten. Daarvoor is onder andere een implementatieplan en een handreiking opgesteld. Op deze manier kunnen ook professionals in andere gemeenten aan de slag met deze methodiek, waardoor meer Eritrese zwangeren naar deze groepszorg gaan.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website