Projectomschrijving

Ouderen stellen hulpvragen pas als het echt moet. De gevolgen zijn verstrekkend in veel gevallen. Zij voelen zich al eenzaam of hebben een forse inzet van zorg of zelfs aanpassing van de woning nodig. Dat kan anders door samenwerking in het netwerk van burgers, vrijwilligers en professionals te verbeteren.

De randvoorwaarden zijn al aanwezig in de vorm van een Coöperatie. Leden zijn de gemeente, professionele hulpverleners, vrijwilligersorganisaties en ouderenorganisaties.
‘Werkatelier Maak de Oudere Meester’ in Woudenberg start om leden dezelfde taal te leren spreken. De leden van de Coöperatie oefenen hoe ouderen eigenaar blijven van hun hulpvraag. Het uitvoerende bureau van de Coöperatie biedt hierbij hulp.

De initiatiefnemers willen een beter onderling begrip ontwikkelen in werkbijeenkomsten. Dit gebeurt met behulp van een methode. Hiermee oefenen zij hun kennis in echte casussen. Vervolgens bespreken zij hun ervaringen met elkaar. Daaruit selecteren zij thema’s, die zij in een vervolg willen uitwerken.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website