Projectomschrijving

Doel

‘Seniorenplezier’ biedt thuiswonende kwetsbare ouderen uit Wormer en omgeving een huiskamer en richt zich het bestrijden van eenzaamheid. Ouderen kunnen binnenlopen voor een kop koffie of aanschuiven bij een diner. Ook worden er uitjes georganiseerd, bijvoorbeeld naar de bollenvelden. Hierdoor doen de ouderen nieuwe contacten op, vergroten ze hun sociale netwerk en worden ze weerbaarder.

Plan van Aanpak

De vrijwilligers van Seniorenplezier organiseren activiteiten en uitstapjes voor leden van de community. In of vanuit de huiskamer worden allerlei activiteiten georganiseerd die laagdrempelig zijn, periodiek worden georganiseerd en een langere looptijd hebben. Dankzij diverse analyses, enquêtes, onderzoek naar en gesprekken met mogelijke samenwerkingspartners is Seniorenplezier verbeterd, versterkt en toekomstbestendig.

Bevindingen

De ouderen zijn positief over de deelname aan de activiteiten. Seniorenplezier biedt meer gezelligheid en geeft het gevoel ergens bij te horen. De deelnemers geven aan zich meer betrokken te voelen bij de maatschappij. Ook zijn er mooie onderlinge vriendschappen ontstaan.

Er is een handboek beschikbaar van het project Versterking Seniorenplezier. Wilt u het handboek lezen of heeft u vragen over het project, dan kunt u contact opnemen met R. Rutte via r.rutte@ouderenfonds.nl.  

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website