Projectomschrijving

‘Seniorenplezier’ biedt kwetsbare ouderen uit Wormer en omgeving een huiskamer. Ouderen kunnen binnenlopen voor een kop koffie of aanschuiven bij een diner. Ook worden er uitjes georganiseerd, bijvoorbeeld naar de bollenvelden. Hierdoor doen de ouderen nieuwe contacten op, vergroten ze hun sociale netwerk en worden ze weerbaarder.

De activiteiten zijn echter niet kostendekkend. Doormiddel van het project ‘Doorontwikkelen Seniorenplezier’ willen we de continuïteit van Seniorenplezier waarborgen. Door samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds willen we de bedrijfsvoering verbeteren. De afhankelijkheid van individuele vrijwilligers moet worden verkleind. Door samen te werken met andere partijen die ouderen ondersteunen, verbeteren we de kwaliteit van onze dienstverlening. We willen hierdoor nog meer ouderen bereiken en onze impact vergroten.

Onze ervaringen leggen we vast in een handboek zodat andere groepen vrijwilligers in Nederland aan de slag kunnen met het opzetten van hun eigen Seniorenplezier.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website