Projectomschrijving

Thuis in Duivendrecht is een samenwerking tussen eerstelijnsprofessionals, welzijn en gemeente. Zij richt zich op het bouwen van een duurzaam netwerk rond eenzame, sociaal geïsoleerde ouderen. Tijdens het project worden 10 ouderen (cliënten) begeleidt. Thuis in Duivendrecht benaderd eenzaamheid van twee kanten:

  1. Omgeving: Het sociale netwerk wordt bekeken en versterkt waar nodig door middel van een buurtnetwerk. Hulp wordt verdeeld over meerdere handen waardoor het voor elk een kleine moeite is. De bereidheid van buurbewoners is hierdoor groot.
  2. Beleving: Eenzaamheid is vaak (ook) een ervaring. Om de cliënt hierin te begeleiden worden trainingen en/of hulpgroepen georganiseerd.

Met de cliënt wordt de oorzaak van de eenzaamheid uitgelicht en de persoonlijke behoeftes geïnventariseerd. Uitgangspunt is dat de cliënt eigenaar is van het traject en actief meedenkt en -doet met het realiseren van de oplossingen.

Er is een handboek beschikbaar van het project Thuis in Duivendrecht. Voor meer informatie of vragen kun u contact opnemen met mevrouw Rechtuijt via m.rechtuijt@coherente.nl.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website