Projectomschrijving

Met het project Theaterclub ‘Samen uit!’ willen we samen met de zorgpartners in de regio een theaterclub oprichten voor ouderen in Vlaardingen van 75 jaar en ouder waar ze in groepsverband voorstellingen bezoeken. Ze programmeren en organiseren, uiteraard met onze hulp en die van de partners, iedere maand een theatervoorstelling op de zondagmiddag. De clubleden worden opgehaald, ontvangen leuke informatie, krijgen een rondleiding, ontmoeten de cast, komen in contact met andere theaterliefhebbers en worden weer thuisgebracht.

De grootste reden voor de doelgroep om niet naar het theater te gaan, is door het ontbreken van iemand kennen om mee uit te gaan. Daarnaast is ook de toegangsprijs en het vervoer een drempel tot theaterbezoek. Middels dit project willen we deze drempels weghalen, een bijdrage leveren aan het voorkomen en verminderen van sociale eenzaamheid en het voorzien in betekenisvolle relaties.

Er is een handboek beschikbaar van het project Theaterclub ‘Samen uit!’. Voor meer informatie of vragen kun u contact opnemen met mevrouw Vrijenhoek via jacqueline@stadsgehoorzaal.nl.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website