Projectomschrijving

Tijdens het project gaan we met ouderen op zoek naar een gedicht dat we koppelen we aan een afbeelding van een (historische) plek in Zwijndrecht. De zogenaamde landmark. De keuze van de plek en het gedicht wordt door de deelnemers van het project gemaakt. Dit vormt uiteindelijk onderdeel van een boek.

Tijdens het project bezoeken de ouderen samen met vrijwilligers plekken binnen de gemeente, nemen zij deel aan lezingen en exposities en gaan zij op zoek naar aansprekende schrijvers en literatuur.
Deze zoektocht wordt in beeld gebracht door jongeren vanuit het jongerenwerk. Zo proberen wij op subtiele wijze het ontstaan van sociale cohesie, eventuele vriendschappen en een verminderde eenzaamheid vast te leggen. Met uiteindelijk het boek en de video als eindresultaat.

De ouderen die deelnemen doen dit vanuit hun interesse in kunst & cultuur en behoefte aan contact. Zij ontmoeten ouderen met dezelfde interesses, maken ergens deel vanuit en hierdoor ervaren zij minder eenzaamheid.

Er is een handboek beschikbaar van het project The making of the landmark. Voor meer informatie of vragen kun u contact opnemen met mevrouw Barbier via m.barbier@diverz.info.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website