Projectomschrijving

Doel

Stichting Sociaal Vitaal heeft het spel Sharing Stories ontwikkeld dat ouderen die zich eenzaam voelen de gelegenheid biedt om positieve ervaringen uit hun leven met anderen te delen onder begeleiding van een vrijwilliger. De doelgroep van dit project zijn ouderen van 75 jaar en ouder.

Plan van Aanpak

Aan de hand van de thema’s durf, plezier, liefde en succes delen de deelnemers positieve ervaringen uit hun leven met anderen onder begeleiding van een vrijwilliger. Vrijwilligers worden hiervoor getraind. De spelleider heeft een belangrijke rol in het creëren van een veilige setting. Het spel is gedurende de uitvoering van het project geëvalueerd.

Bevindingen

Een spelvorm als Sharing Stories leidt tot oprechte belangstelling voor een ander en geeft de spelers een positief gevoel over zichzelf. Dit wordt ondersteund met wetenschappelijk onderzoek waaruit blijkt dat persoonlijke ervaringen delen, betrokkenheid bij elkaar bevordert.

Er is een handboek beschikbaar van het project Sharing Stories. Deze kunt u hier vinden. Voor meer informatie of vragen kun u contact opnemen met Gerdi Keeler via info@sociaalvitaal.com.

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website