Projectomschrijving

Door het aanbieden van laagdrempelige gespreksgroepjes in de eigen wijk helpen we ouderen die eenzaamheid ervaren om de eerste stap te zetten richting verbinding. De cursus is bedoeld voor minder vitale ouderen die zelfstandig wonen en die gevoelens van eenzaamheid ervaren. Zij zijn cliënt bij een zorgorganisatie voor huishoudelijke ondersteuning of wijkverpleging. De medewerkers kennen hun cliënten en vragen hen persoonlijk om mee te doen.

Na de cursus hebben de deelnemers helder wat hun eigen wens is en wat zij kunnen ondernemen om verbindingen aan te gaan. Bovendien hebben zij nieuwe contacten opgedaan in de gespreksgroep.
Om het laagdrempelig te houden gaat de zorgmedewerker mee naar de eerste bijeenkomst. De bijeenkomsten vinden plaats bij mensen thuis. Een gespreksleider stimuleert het gesprek en zorgt dat iedereen aan bod komt. Tijdens de vijfde bijeenkomst gaat de groep een maatschappelijke activiteit doen.

Er is een handboek beschikbaar van het project Samen verbinden. Voor meer informatie of vragen kun u contact opnemen met mevrouw Beernink via m.beernink@zorggroep-manna.nl.

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website