Projectomschrijving

Het project ‘Samen-redzaam’ is ontstaan door enerzijds de toename van eenzaamheid onder ouderen en anderzijds door de vraag van vrijwilligers bij Present, die graag langer betrokken willen zijn bij een stadsgenoot. Met deze beide signalen gaan wij in het project Samen-redzaam aan de slag. Om samen eenzaamheid te doorbreken, om van elkaars gezelschap te genieten en om nieuwe betekenisvolle contacten te ontwikkelen.

Vrijwilligers ondersteunen eenzame oudere Amsterdammers bij het aangaan van duurzame betekenisvolle relaties. Samen-redzaam van Present Amsterdam is een project waarin een groep vrijwilligers voor langere tijd wordt verbonden aan een eenzame, oudere Amsterdammer die zelfstandig woont of in een instelling. Samen vormen zij een netwerk, maar de vrijwilligers helpen ook nieuwe contacten aan te gaan, zodat er gewerkt wordt aan een netwerk dat mensen op termijn zonder hulp van Present kunnen onderhouden.

Er is een handboek beschikbaar van het project Samen-redzaam. Voor meer informatie of vragen kun u contact opnemen met mevrouw Van Dam via anna@presentamsterdam.nl.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website