Projectomschrijving

In de gemeente Hoogeveen is sprake van een hoge eenzaamheidsscore onder 75-plussers. Door de inzet van de lokale partner ‘Stichting Sport en Beweeg’ met 23 sport- en beweeggroepen voor senioren, kunnen we inzetten op het verminderen van de sociale eenzaamheid binnen deze doelgroep.

De senioren sporten en bewegen in een groep die precies past bij hun wensen en sportieve mogelijkheden. Qua leeftijd variëren ze tussen de 65 en 90 jaar. Meedoen is voor de deelnemers dan ook meer dan bewegen, het is een uitje en zorgt voor sociale contacten. Na het sporten even samen een kopje koffie drinken en bijkomen van de les is net zo belangrijk.
Deze actieve senioren hebben contacten met de doelgroep. Zij gaan in gesprek met de eenzame 75-plussers en nemen ze 1 keer per mand mee naar de speciale wandel- en koffie met appelgebak-activiteit. De wandelroutes zijn kort en vooral bedoeld om mensen uit hun eenzaamheid te halen en in een sociale context te krijgen.

Er is een handboek beschikbaar van het project Oud voor mekaar. Voor meer informatie of vragen kun u contact opnemen met mevrouw Pasveer via apasveer@sportdrenthe.nl.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website