Verslagen

Samenvatting van de aanvraag

Samenvatting
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

Dagelijks zien veel bedrijven en organisaties in Haarlemmermeer inwoners die te maken hebben met eenzaamheid. Deze bedrijven benaderen MeerWaarde met de vraag op welke signalen zij alert kunnen zijn, hoe zij een goed gesprek voeren en waar zij de inwoners naar toe kunnen leiden. Bedrijven zien de inwoners bij hen in de winkel of kantoor maar komen ook bij hen thuis, dit zijn nieuwe vindplaatsen voor eenzame ouderen van 75 +. Door deze combinatie van vindplaatsen kunnen alle vormen van eenzaamheid gesignaleerd en bespreekbaar gemaakt worden en komen de ouderen bij de juiste ondersteuning terecht. Met elkaar ontstaat er een groot netwerk van bedrijven die de eenzaamheid onder ouderen kunnen opsporen.

Met dit project bieden we bedrijven in Haarlemmermeer een training aan en geven handvatten om eenzaamheid te signaleren en bespreekbaar te maken. De sociaal werkers van MeerWaarde staan klaar om de juiste opvolging aan de gesprekken te geven. Zo ontstaat er een waardevol en duurzaam netwerk.

De subsidieaanvraag wordt gedaan vanuit de kerntriade welzijn, zorg en bedrijfsleven. MeerWaarde welzijn, Axxicom Thuishulp en Rabobank Schiphol zijn gedrieën lokaal actief en sterk betrokken bij het welbevinden van ouderen in Haarlemmermeer.

Bij het opzetten van het netwerk werken we met bedrijven in de Haarlemmermeer die zich inzetten voor de inwoners boven de 75 jaar. Hierbij kan onder andere gedacht worden aan apotheek, opticien, financiële instellingen, uitvaartzorg en supermarkt. De groep ouderen in Haarlemmermeer en professionals worden in het project vertegenwoordigd in een klankbordgroep.

De kracht van het netwerk zit in de diversiteit van vindplaatsen. De sociaal werkers van MeerWaarde onderhouden na het project de contacten met de ondernemers in het gebied om de signaleringsfunctie te blijven aanjagen.

 

Ter informatie (n.a.v. telefonisch overleg):

Projectleden Axxicom Thuiszorg en Rabobank Schiphol zijn niet in het systeem als projectlid ingevoerd omdat zij nog niet in het systeem bekend zijn. Zij hebben beide de intentieverklaring in de bijlage ondertekend.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website