Projectomschrijving

Doel

Koffietijd Online - taalmaatjes stelt senioren op een innovatieve manier in staat om betekenisvol te zijn. Taalmaatjes zijn senioren die anderen helpen beter Nederlands te praten en de cultuur beter te begrijpen. De Maatjes voeren wekelijks een gesprek middels videobellen. Het doel is het voorkomen en bestrijden van gevoelens van existentiële eenzaamheid.

Plan van Aanpak

Taalmaatjes zijn senioren die eenzaamheid ervaren of het leuk vinden om aan dit project mee te doen. Taalstudenten zijn mensen die Nederlands willen praten en oefenen. Drie keer per maand komen beide partijen online samen. Één keer per maand ontmoeten de deelnemers elkaar om samen te koken of koffie te drinken.

Bevindingen

Tijdens het project zijn er bijzondere koppels ontstaan die een band met elkaar hebben opgebouwd. Er is veel waarde en plezier gehaald uit de gesprekken. Het betekenisvolle contact tussen de maatjes heeft bijgedragen aan een afname van eenzaamheidsgevoelens en bij een aantal deelnemers aan vaardigheden om eenzaamheid te voorkomen, zowel bij de ouderen als bij de taalstudenten.

Er is een handboek beschikbaar van het project Koffietijd Online – Taalmaatjes. Wilt u het handboek lezen of heeft u vragen over het project, dan kunt u contact opnemen met Silke Manschot via silke@senior-live.nl.

 

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website