Projectomschrijving

KlusPlus is bestemd voor ouderen die niet zo goed meer weten wat ze willen en kunnen. Het doel is om een oudere zo zelfstandig mogelijk aan de slag te laten gaan bij een bedrijf of organisatie in de buurt. Door een klus te doen die past bij hun talenten en interesses wordt de zingeving verhoogd.

Klusplus werkt met vrijwilligers: de Kluscoaches. Deze gaan in gesprek met de ouderen bij de ouderen thuis. Op een leuke manier gaat de oudere op ontdekkingsreis naar de talenten en interesses. Door middel van een goed doordacht kaartenspel wordt samen in beeld gebracht wat de talenten en wensen zijn. Vervolgens wordt samen gekeken op welke manier dit talent ingezet kan worden in de buurt van de oudere. De Kluscoach helpt waar nodig mee bij het leggen van het eerste contact en kan ook mee naar de eerste afspraak. Enkele voorbeelden: een oudere ontdekt groene vingers te hebben en wordt gekoppeld aan een buurttuin. Een oudere ontdekt graag voor te lezen en wordt gekoppeld aan een bibliotheek of school.

Er is een handboek beschikbaar van het project KlusPlus Voor meer informatie of vragen kun u contact opnemen met mevrouw Veraart via jveraart@stichtinghumanitas.nl.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website