Projectomschrijving

Stichting Ouderen Feijenoord, Inclusia en Indigo preventie gaan de methodiek GO-WIN (Gezond Oud Worden In Nederland) inzetten voor migranten ouderen vanaf 75 jaar. We richten ons op Marokkaanse ouderen in gebied Feijenoord.

De afgelopen jaren is GO-WIN succesvol uitgevoerd voor migranten ouderen van 50 tot 60 jaar. Echter, 75+ migranten ervaren ook eenzaamheid; 59% van de Marokkaanse ouderen rapporteert sociale eenzaamheid. Er is weinig aanbod voor hen en bij datgene dat er is voelen zij zich niet thuis. Ook beschikken ze over minder Nederlandse taalvaardigheden en algemene gezondheidsvaardigheden. Eenzaamheid is vaak verweven met heimwee.

Met het uitvoeren van de methodiek willen we de zelfmanagementvaardigheden en daarmee het welbevinden vergroten waardoor de ouderen zich minder eenzaam voelen. We voeren de cursus tweemaal uit. Het is nodig om de bestaande methodiek aan te passen voor 75-plussers. Ook willen we de methodiek nog beter beschrijven waardoor deze landelijk verspreid kan worden.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website