Projectomschrijving

Doel

Samen voetbalherinneringen ophalen. Dat is de essentie van Football Memories. Football Memories richt zich op het voorkomen van eenzaamheid door betekenisvolle ontmoetingen tot stand te brengen. De doelgroep van Football Memories zijn ouderen die kampen met eenzaamheid en/of (beginnende) dementie. Ouderen ontmoeten elkaar in het stadion waar ze onder leiding van vrijwilligers herinneringen ophalen over het rijke voetbalverleden van hun favoriete club.  Doel van het project was om het bestaande lokale initiatief bij Willem II in Tilburg uit te breiden naar VVV in Venlo.

Plan van Aanpak

Er zijn bijeenkomsten georganiseerd. Voor de uitbreiding naar Venlo is een stevige basis gelegd, waar na afronding van het project op voort kan worden borduurt. In het handboek wordt de methodiek nader beschreven.

Bevindingen

Football Memories is een extra activiteit waar deelnemers met plezier naar toe gaan, waarbij sprake is van sociale interactie, waarbij ze nieuwe contacten hebben opgedaan, waarbij ze samen emoties kunnen delen en die bijdraagt aan hun kwaliteit van leven. Football Memories kan bijdragen aan het voorkomen en verminderen van eenzaamheid onder ouderen.

Er is een handboek beschikbaar van het project Football Memories. Wilt u het handboek lezen of heeft u vragen over het project, dan kunt u contact opnemen met Arjen Pijfers via arjen@pijfers.nl.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website