Projectomschrijving

De Taalvereniging organiseert bijeenkomsten met taalactiviteiten voor ouderen, waarbij ouderen samen aan de slag gaan met taal en in gesprek over taal. Van mei tot en met juli 2020 vinden er wekelijkse bijeenkomsten plaats.

Het initiatief is gericht op ouderen met gevoelens van eenzaamheid in Amsterdam-Oost. Met de Taalvereniging willen de initiatiefnemers ouderen dichterbij elkaar brengen door ervaringen te delen over taal. Tijdens de bijeenkomst wordt er gewerkt aan eigen taaldoelen zoals bijsluiters lezen, appjes typen of puzzelen. Ook wordt er gepraat over taal zoals het delen van herinneringen of ervaringen met taal.

Deelnemers worden in de eerste plaats geworven onder cliënten van Emile Thuiszorg. Er is plek voor 24 deelnemers in twee ‘trainingsgroepen’. Voorafgaand aan de bijeenkomsten vullen deelnemers de Talentenscan in, die in kaart brengt wat de behoefte zijn van de deelnemers. Aan de hand van de Talentenscan wordt een activiteitenprogramma op maat ingericht.

Er is een handboek beschikbaar van het project De Taalvereniging. Deze kunt u hier vinden. Voor meer informatie of vragen kun u contact opnemen met mevrouw Van Stigt via avanstigt@kohnstamm.uva.nl.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website