Projectomschrijving

In de wijk De Kruiskamp in ’s-Hertogenbosch start het project ‘effebuurten’. Gezelschapsspel ‘effebuurten’ maakt de tongen los. Tijdens het spel delen de spelers het wel en wee van alle dag met elkaar. Op een laagdrempelige en leuke manier leren mensen elkaar (nog beter) kennen. Ze verbreden en versterken zo hun netwerk en beperken zo de vorm van sociale eenzaamheid. De doelgroep zijn de senioren in de wijk. Hun kinderen en bekenden vormen de secundaire doelgroep.

De senioren spelen meermaals ‘effebuurten’. Bij de evaluatie in november 2020 moet blijken of zij nieuwe contacten hebben gemaakt. Hierdoor wordt sociale eenzaamheid buiten de deur gehouden. Samen met partners enthousiasmeren wij senioren om ‘effebuurten’ met elkaar te spelen. Bij hen thuis met enkele straat- en buurtgenoten en op openbare plaatsen in de wijk. Bekenden van deze senioren komen hier en maken zo kennis met ‘effebuurten’.

Er is een handboek beschikbaar van het project De Kruiskamp gaat "effebuurten". Voor meer informatie of vragen kun u contact opnemen met de heer Maassen via post@ludolo.nl.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website