Projectomschrijving

Oosters Bewegen is een beweegactiviteit om sociale eenzaamheid onder senioren van 75 jaar en ouder in de gemeente Heumen terug te dringen. Denk hierbij aan Tai-Chi en Chi-gong of wandelyoga. Het betreft een buiten beweegactiviteit, dicht bij locaties waar veel senioren wonen en waar men een kopje koffie kan drinken. De lessen worden zowel staand, zittend of steunend op de rollator gegeven.

De activiteiten zijn geschikt voor elk niveau van bewegelijkheid. Het doel is dat senioren meer plezier krijgen in bewegen. Bij het koffiedrinken na afloop van de activiteiten is er een gastheer of –vrouw die zorgt voor een prettige en toegankelijke sfeer. We gaan in de gemeente Heumen op minimaal 4 plaatsen buiten “Oosters Bewegen”. Hierbij maken we gebruik van geschikte locaties met horecafaciliteiten en een grote enthousiaste projectgroep. Samen zorgen we voor de PR activiteiten en zetten we ons in om de senioren te activeren.

Er is een handboek beschikbaar van het project Oosters bewegen. Voor meer informatie of vragen kun u contact opnemen met mevrouw Vrolijks via DVrolijks@heumen.nl.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website