Projectomschrijving

Het doel van het project is het in beeld krijgen en ondersteunen van eenzame ouderen in Zoetermeer die zelf niet in staat zijn de weg naar sociale contacten en zinvolle dagbesteding te vinden.

De sociaal makelaar gaat op een bakfiets met een mobiel terras de wijken in. De sociaal makelaar spreekt ouderen aan, nodigt hen uit om met elkaar in gesprek te gaan en informeert over de mogelijkheden voor ontmoeting, activiteiten en dagbesteding. Waar nodig wordt de oudere geholpen zich aan te sluiten bij deze initiatieven. Partnerorganisaties sluiten op thema aan om ouderen van informatie te voorzien en relevante informatie op te halen.

De ‘onzichtbare’ groep eenzame ouderen komt in beeld en ontvangt informatie en ondersteuning. Vitale en kwetsbare ouderen worden verbonden. Ouderen worden uitgedaagd om eigen initiatieven te ontwikkelen om eenzaamheid in de buurt te verminderen. Palet Welzijn en partnerorganisaties krijgen inzicht in trends wat kan leiden tot de ontwikkeling van nieuwe producten.

Er is een handboek beschikbaar van het project Bakkie op de bakfiets. Voor meer informatie of vragen kun u contact opnemen met mevrouw Jacobs via m.jacobs@paletwelzijn.nl.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website