Projectomschrijving

Resultaten

Boost My Mood is een app voor jongeren vanaf 16 jaar die zich somber of gestrest voelen. De app is samen met jongeren en hulpverleners ontwikkeld. Jongeren kunnen met de app zelf aan de slag om hun stemming te verbeteren en problemen met stress, slapen en piekeren te verminderen. In de app staan oefeningen, tips en verhalen van andere jongeren die jongeren kunnen helpen om zich beter te voelen.

Voor wie is de app?

De app is door verschillende jongeren uitgeprobeerd: door jongeren met beginnende depressieve klachten en jongeren die op de wachtlijst staan voor een behandeling. Zij rapporteerden na afloop minder depressieve gevoelens dan voor zij met de app aan de slag gingen. Het was oorspronkelijk de bedoeling dat jongeren die een behandeling voor depressie hebben afgerond, de app zouden uitproberen. Tijdens het project bleek dat er onder deze jongeren en hun hulpverleners niet voldoende belangstelling was voor de app. Voor jongeren met beginnende depressieve bleek de app het meest geschikt.

 

Meer informatie

E-mental health

Preventie en behandeling van psychische klachten zonder het gebruik van internet is in de praktijk nauwelijks meer denkbaar. Interventies via internet hebben de toekomst: het is effectief, toegankelijk en de kosten zijn beperkt. Online zelfhulp interventies bereiken zo’n 2% van de populatie. Daarom financiert ZonMw diverse onderzoeken naar e-mental health.

> overzicht van e-mental health projecten

  

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website