Projectomschrijving

Momenteel krijgen gezinnen met kinderen met gedragsproblemen of een standaard ‘bewezen effectieve’ behandeling, of een aangepaste behandeling waarvan de werkzaamheid niet bekend is. We weten immers niet welke behandeling het beste werkt voor wie.

Hulpmiddel

Professionals hebben behoefte aan een handzaam hulpmiddel, of beslistool, om hun keuzes voor behandeling op te baseren. Om deze te kunnen ontwikkelen, moeten we beter weten welke risicofactoren binnen gezinnen bijdragen aan gedragsproblemen, en behandelbaar zijn op een manier die aansluit bij de opvoedwaarden van ouders.

Doel

In dit project ontwikkelen we een algoritme om de meest effectieve behandeling voor gedragsproblemen bij kinderen te voorspellen. Het algoritme wordt gebaseerd op kennis over de precieze rol die risicofactoren binnen gezinnen spelen. Dit algoritme wordt omgezet in een beslistool die professionals helpt om een behandeling voor gedragsproblemen bij kinderen te kiezen.

Vroege herkenning en gepersonaliseerde zorg

De ontwikkeling, terugval of verergering van een psychische stoornis kan door vroeg ingrijpen worden voorkomen. Daarom financiert het Onderzoeksprogramma ggz 7 onderzoeken naar vroege herkenning en gepersonaliseerde zorg en 5 postdocfellowships.

Bekijk de projecten

  

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website