Verslagen

Samenvatting van de aanvraag

Samenvatting
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

Het samenwerkingsverband ‘Gezonde Leefstijl in Salland’, bestaande uit de Huisartsencoöperatie HCDO, zorgverzekeraar ENO, Leefstijlcoach R.UIT en Sportbedrijf in Deventer heeft als doel om de GLI breder in de gehele regio Salland te implementeren. Passend binnen de onlangs opgestelde Regiovisie, waarbij ‘Preventie’ één van de belangrijke pijlers is, wordt hiermee een (gezonde leefstijl) aanbod gecreëerd voor inwoners met overgewicht.

Op dit moment zijn er slechts 3 GLI aanbieders actief in de regio, waardoor er geen dekkend GLI-aanbod is in de bijbehorende gemeentes binnen Salland. Binnen 12 maanden wordt een implementatieplan opgesteld en uitgevoerd, waarbij ervaren drempels en randvoorwaarden voor het starten als GLI-aanbieder zijn meegenomen. Met als doel:

Binnen een jaar is het aantal GLI aanbieders binnen de regio uitgebreid van 3 naar 10 aanbieders, waardoor er 1000 inwoners met het GLI traject bereikt kunnen worden.

Hierbij is de ambitie van het samenwerkingsverband om dit in de toekomst verder uit te breiden naar een dekkend netwerk voor alle betrokken gemeentes.

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website