Projectomschrijving

Het aantal patiënten met slokdarmkanker stijgt. Momenteel sterft één op de vijf mensen die overlijden aan kanker aan slokdarmkanker. Barrett slokdarm is een voorloperafwijking van slokdarmkanker. Deze patiënten worden periodiek gecontroleerd middels belastende, maar essentiële gastroscopieën op tekenen van progressie. 

De tijd tussen twee controles is voornamelijk gebaseerd op het risico op het ontwikkelen van slokdarmkanker onder mannen met Barrett slokdarm. Het is daarentegen sinds jaar en dag bekend dat vrouwen een twee keer zo lage kans hebben op het ontwikkelen van slokdarmkanker. 

In deze studie willen wij de vertaalslag maken tussen de kennis over het verlaagde risico op slokdarmkanker naar het implementeren van een langere tijd tussen twee controles voor vrouwen met Barrett. Vervolgens zullen deze aangepaste intervallen geïmplementeerd worden in de richtlijnen en daarmee de praktijk. Het uiteindelijke doel is om de onnodig hoge last van de gastroscopieën voor vrouwen op een veilige manier te verlagen.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website