Projectomschrijving

Op 6 april 2018 is in Gouda de eerste Quick Responder gestart voor het vervoer van mensen met acuut verward gedrag in regio Hollands Midden. Bij incidenten met personen met verward gedrag is vaak geen sprake van een vermoeden van een misdrijf. Ook is de cliënt er niet mee geholpen om op het politiebureau te belanden. De opening van de Psychiatrisch Eerste Hulp (PEH) in de tweede helft van 2017 voorzag al in een passende beoordelingslocatie. De Quick Responder biedt vervoer daar naartoe; voorlopig na oproep van politie of ambulance.

Resultaten

De Quick Responder is een pilot in het kader van passend vervoer verwarde personen. Het concept voor passend en prikkelarm vervoer voor mensen met verward gedrag in de regio Hollands Midden van en naar de Psychiatrische Eerste Hulp in Leiden. Op de wagen zit een gespecialiseerde chauffeur en een verpleegkundige met affiniteit met psychiatrie. De QR ook ingezet worden de volgende ritten zoals:

  • Acute ritten; vanuit de gehele regio naar de PEH;
  • Vervoer vanaf de PEH naar huis of naar een andere beoordelingslocatie (in het geval dat de patiënt niet met OV kan of geen netwerk beschikbaar heeft)
  • Niet spoedeisend vervoer dat niet te regelen lijkt binnen de huidige kaders en middelen.

De Quick Responder is bedoeld voor de mensen woonachtig in de regio Hollands Midden. De auto is 365 dagen per jaar beschikbaar gedurende 7 dagen per week van 15 uur tot 23 uur.

 

Subsidiemogelijkheden

Dit project heeft subsidie gekregen voor het organiseren van gepast vervoer van mensen met verward gedrag. Heeft u ook een innovatief idee voor gepast vervoer van mensen met verward gedrag? Dan komt u wellicht in aanmerking voor subsidie.

Bekijk de subsidiemogelijkheden

   

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website