In toenemende mate heeft Hardinxveld-Giessendam – zoals op veel andere plekken in het land – te maken met mensen die verward gedrag vertonen in de samenleving. Een aantal ontwikkelingen liggen daaraan ten grondslag, zoals de omslag naar ambulante ggz-zorg en zorg op wijkniveau, maar ook de vergrijzing en (dementerende) mensen die langer thuis moeten blijven wonen. In Hardinxveld-Giessendam bestaat de behoefte aan een verbindingsofficier voor problemen op het snijvlak van de domeinen veiligheid en zorg. De wijk-GGD'er is een belangrijke schakel die de preventieve aanpak rondom personen met verward of onbegrepen gedrag kan versterken.
Het doel van dit project is om de verbinding tussen zorg en veiligheid binnen Hardinxveld-Giessendam verder te versterken en onnodige politie-inzet, traumatisering en escalatie bij betrokkenen te voorkomen. Hiervoor wordt aan de volgende twee doelstellingen gewerkt:
Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met onder andere GGZ instelling Yulius, Sociaal Team Hardinxveld-Giessendam, de politie, GGD-ZHZ, en gemeente Hardinxveld-Giessendam.