Projectomschrijving

De Wijk-GGD’er is een medewerker met veel kennis en ervaring op het gebied van mensen met psychiatrische problematiek. Deze medewerker krijgt de ruimte om aan te sluiten bij teams, professionals, vrijwilligers en buurtbewoners die te maken krijgen met gedrag van mensen met psychiatrische problematiek die in de wijk wonen. De GGZ medewerker denkt mee, kijkt mee en gaat ook mee als dat nodig is. Hij of zij geeft advies, geeft tips of traint ter plekke en kan als het nodig is ook snel doorschakelen naar de gespecialiseerde zorg. Voor de inzet van de Wijk-GGD’er is geen verwijzing of indicatie nodig.

Doel

Met de inzet van een Wijk-GGD’er in de regio Oosterhout kunnen ernstige problemen vroeg gesignaleerd en opgepakt worden. Op deze manier wordt voorkomen dat beginnende problemen erger worden en kan de juiste zorg en ondersteuning op het goede moment worden ingezet. Door deze preventie kan dure zorg worden voorkomen.

 

Subsidiemogelijkheden

Dit project heeft subsidie gekregen voor de implementatie en borging van een wijk-GGD’er of wijkfunctionaris. Wilt u ook een wijk-GGD'er of wijkfunctionaris aanstellen in uw gemeente? Bekijk dan de mogelijkheden voor subsidie en begeleiding.

Bekijk de subsidiemogelijkheden

   

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website