Projectomschrijving

De crisiskaart is een kaart die mensen bij zich kunnen dragen en waarop zij kunnen aangeven wat zij willen dat er wel of niet gebeurt als zij in een crisis raken. Cliënten maken de crisiskaart samen met hun naasten en worden daarbij ondersteund door een ervaringsdeskundige die tot crisiskaart consulent is opgeleid. Er is aangetoond dat het maken van een crisiskaart helpt om crisis te voorkomen doordat zowel cliënt als naasten zich beter bewust zijn van signalen.

Doel

Toch wordt de crisiskaart nog niet vaak toegepast. Er is weinig bekendheid bij cliënten, naasten én hulpverleners over het bestaan ervan en de opvolging is niet in processen geïmplementeerd. Met dit project wil GGzE de crisiskaart in de regio Zuidoost-Brabant grootschalig implementeren, ook bij alle ketenpartners die te maken kunnen krijgen met mensen in psychische crisis. Daarnaast onderzoeken we hoe de crisiskaart duurzaam gefinancierd kan worden zodat iedereen die baat heeft bij een crisiskaart er ook een kan krijgen.

Subsidiemogelijkheden

Dit project heeft subsidie gekregen voor het in de praktijk toepassen van één of meer van de 9 bouwstenen voor een lokale, sluitende aanpak van verward gedrag. Heeft u ook een idee om samen met andere organisaties de hulp aan mensen met verward gedrag en hun omgeving te verbeteren? Dan komt u wellicht in aanmerking voor subsidie.

Bekijk de subsidiemogelijkheden

   

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website