Projectomschrijving

Waar geen wil is, zoeken we een weg. Samen met de familie.

 
Mensen die dringend psychiatrische zorg nodig hebben, kunnen dat vaak zelf niet beseffen. Ze wijzen dan elke behandeling af. Het zijn ‘Zorgmijders’.

Doel

Toeleiding en Terugleiding (T&T) zoekt samenwerking met familieleden (of partners) van die zorgmijders. Familieleden krijgen ondersteuning bij het toe- of terugleiden van de patiënt naar de behandeling. Middels een pilot in de regio Utrecht bezien we hoe effectief deze benadering is.

Werkwijze

T&T bundelt de praktijkervaring van een ‘familie-ervaringsdeskundige’ (vader van een voormalige zorgmijder) met de professionele kennis van een Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige. Samen overleggen ze met de familieleden van de zorgmijder. Over een constructievere manier om in gesprek te komen met de patiënt. In sommige gevallen ook over de eventuele noodzaak van een gedwongen opname.

Meer informatie


Subsidiemogelijkheden

Dit project heeft subsidie gekregen voor het in de praktijk toepassen van één of meer van de 9 bouwstenen voor een lokale goed werkende aanpak van verward gedrag. Heeft u ook een idee om samen met andere organisaties de hulp voor mensen met verward gedrag en hun omgeving te verbeteren? Dan komt uw projectidee wellicht in aanmerking voor subsidie.

Bekijk de subsidiemogelijkheden

   

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website