Verslagen

Samenvatting van de aanvraag

Samenvatting
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

 

Het Meldpunt Zorg & Overlast is op dit moment maar 5 dagen per week van 9-17 uur bereikbaar. Dat betekent dat er in Avond-, Nacht- en Weekend (ANW) geen rol kan worden gespeeld in een meer acute ondersteuningsvraag in de regio. Na analyse van de situatie in Zuid Holland Zuid, is duidelijk dat er een goede opvolging is van een acute situatie thuis of op straat in eerste instantie door de Crisisdienst van de GGZ. Deze kan beoordelen of er een opname of gedwongen behandeling passend is. Wanneer de beoordeling niet tot acute psychiatrische zorg in een instelling leidt, dan wordt voor een inwoner van ZHZ een andere passende ondersteuningsvorm gezocht.

 

Voor de avond-, nacht- en weekendmomenten moet nog uitgebreider worden georganiseerd dat er een regisseur is die op die tijdstippen zo snel mogelijke passende ondersteuning of overbrugging tot passende ondersteuning kan regelen met betrokkenen.

 

In de reeds gestarte samenwerking voor een integrale crisisdienst van 0-100 in ZHZ is nog niet het onderdeel OGGZ zoals dat door het Meldpunt Zorg & Overlast wordt uitgevoerd, opgenomen. De GGD ZHZ, zou heel graag samen met Vivenz en Yulius deze integrale crisisdienst aanvullen met het netwerk van het Meldpunt Zorg & Overlast op de avond- nacht en weekend diensten.

 

Het voorgedragen project bestaat uit analyse van noodzakelijke capaciteit tijdens ANW en uit de inzet van een consulent voor 6 maanden om een pilot uit te voeren met de beschikbaarheid van OGGZ procesconsultatie tijdens avond-, nacht- en weekenddiensten.

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website