Projectomschrijving

Resultaten

Sinds januari 2019 volgden 90 deelnemers in de gemeente Voorst de cursus Mental Health First Aid (MHFA). Dankzij deze cursus is er nu een lokaal netwerk van inwoners in de verschillende dorpskernen, leden van (sport)verenigingen en ook mensen die werkzaam zijn in de gemeente Voorst, die weten hoe om te gaan met een persoon die in psychische nood verkeert.

De cursus MHFA draagt, in deze inclusieve samenleving, bij aan het verkleinen van de afstand van mensen met en mensen zonder psychische kwetsbaarheid. De cursisten hebben na afloop van de cursus aangegeven dat zij goede informatie en praktische handvatten hebben gekregen om iemand met psychische problemen te helpen. Dat de gemeente de cursus op meerdere locaties in de gemeente organiseerde zodat deze goed bereikbaar was voor de inwoners werd zeer gewaardeerd.

Beweging in kwetsbaarheid

Van januari tot en met juni 2021 besteedden we onder de noemer Beweging in kwetsbaarheid aandacht aan verschillende thema’s die bijdragen aan een meer inclusieve samenleving voor (psychisch) kwetsbare mensen. Met een maandelijkse talkshow, podcasts en publicaties.

Meer informatie

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website