Projectomschrijving

In navolging van het Rijksinitiatief om de samenwerking tussen de ggz en partijen rondom werk & inkomen te stimuleren, is de regio Oost Achterhoek enthousiast geraakt om daadwerkelijk invulling te geven aan dit verzoek.

Doel

Deze pilot zet in de regio de eerste stappen in de praktijk. De samenwerkende partijen GGNet, UWV en de Sociale Dienst Oost Achterhoek (SDOA) ontwikkelen een geïntegreerde intake ggz en werk & inkomen.

Werkwijze

Als cliënten zich melden bij GGNet volgt er een intake en diagnose. Werk & inkomen is een onderdeel van die intake. Gebleken is dat werk een enorm positieve bijdrage levert aan herstel. Tevens is gebleken dat cliënten van GGNet vaak ook cliënten zijn van het UWV of SDOA. Dit is niet altijd bekend bij deze partijen wat zorgt voor ruis of vertraging op de weg naar herstel. Na toestemming van de cliënt wordt met de partners van werk & inkomen overlegd welke interventie past bij de behandeling. Twomorrow is gespecialiseerd in de verbinding tussen ggz en werk & inkomen en voert het project met partijen uit.

 

Subsidiemogelijkheden

Dit project heeft subsidie gekregen voor het in de praktijk toepassen van één of meer van de 9 bouwstenen voor een lokale goed werkende aanpak van verward gedrag. Heeft u ook een idee om samen met andere organisaties de hulp voor mensen met verward gedrag en hun omgeving te verbeteren? Dan komt uw projectidee wellicht in aanmerking voor subsidie.

Bekijk de subsidiemogelijkheden

   

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website