Projectomschrijving

Zorgvuldig informatie delen

Om verward gedrag te herkennen en passende ondersteuning te bieden aan mensen, is het van belang om over de juiste informatie te beschikken. Dit vraagt dat verschillende disciplines rondom personen met verward gedrag informatie zorgvuldig delen. Het delen van informatie en de daarbij behorende samenwerking tussen ketenpartners gaat niet vanzelf. Het is met name complex als het gaat om personen met verward gedrag, waarvoor niet één behandeling of oplossing geschikt is, maar waar vanuit verschillende disciplines op verschillende manieren gekeken kan worden. Het delen van informatie wringt daar waar de privacy van cliënten in het geding is. Morele oordeelsvorming kan hierin behulpzaam zijn.

Doel en werkwijze

In de komende 2 jaar worden regionale expertgroepen en lokale multidisciplinaire teams geschoold om morele oordeelsvorming te gebruiken en zo samen te komen tot een juiste keuze. Dit speelt zich af in de gemeenten Oldebroek, Elburg, Nunspeet, Ermelo, Harderwijk, Putten, Doetinchem, Aalten, Berkelland, Winterswijk, Oost-Gelre, Oude IJsselstreek, Montferland en Bronckhorst. Essentieel bij dit project is dat het zoveel mogelijk aansluit bij al bestaande lokale overleggen.

Beweging in kwetsbaarheid

Van januari tot en met juni 2021 besteedden we onder de noemer Beweging in kwetsbaarheid aandacht aan verschillende thema’s die bijdragen aan een meer inclusieve samenleving voor (psychisch) kwetsbare mensen. Met een maandelijkse talkshow, podcasts en publicaties.

Subsidiemogelijkheden

Dit project heeft subsidie gekregen voor het in de praktijk toepassen van één of meer van de 9 bouwstenen voor een lokale goed werkende aanpak van verward gedrag. Heeft u ook een idee om samen met andere organisaties de hulp voor mensen met verward gedrag en hun omgeving te verbeteren? Dan komt uw projectidee wellicht in aanmerking voor subsidie.

Bekijk de subsidiemogelijkheden

   

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website