Projectomschrijving

In West-Brabant komen acute en niet-acute zorgmeldingen op diverse plaatsen binnen. Voor burgers én professionals is het lastig om de juiste weg te vinden; meldingen komen geregeld op de verkeerde plek terecht.

Doel en werkwijze

De gemeenten in de regio zijn gestart met de herinrichting van de crisiszorg, waar één crisismeldpunt onderdeel van is. We willen het te realiseren (crisis)meldpunt nu verbreden naar een geïntegreerd meldpunt voor acute én niet acute zorgmeldingen. Na realisatie worden zorgmeldingen van de politie die niet acuut zijn doorgeleid naar het meldpunt en ook de meldingen verward gedrag die binnen gaan komen bij het landelijke telefoonnummer. Tevens kan het meldpunt zorgen voor 7x24 uurs bereikbaarheid van lokale zorgmeldpunten én organisaties die alleen overdag bereikbaar zijn, door de bereikbaarheid buiten kantoortijden over te nemen.

Subsidie en overzicht projecten

Dit project heeft subsidie gekregen voor het uitbreiden van de bereikbaarheid en het efficiënter inrichten van bestaande niet-acute meld- en adviespunten voor mensen die de grip op hun leven (tijdelijk) kwijt zijn. Wilt u ook aan de slag met niet-acute meld- en adviespunten? Dan komt u wellicht in aanmerking voor subsidie.

Bekijk de subsidiemogelijkheden en projecten

   

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website