Projectomschrijving

Doel

In 1 juni 2019 is Straatadvocaat Leeuwarden begonnen met het project ‘Straatadvocaat, met raad en daad op straat’. In samenwerking met Stichting LIMOR zijn 3 ervaringsdeskundigen een werkgroep gestart.

Werkwijze

De Straatadvocaat ging de straat op en het bestuur werkte hard aan de oprichting en structurele borging van de Stichting Straatadvocaat Leeuwarden. Op 6 december 2019 is de stichting officieel opgericht en heeft Stichting LIMOR ze losgelaten en zich teruggetrokken.

Het project werkt vanuit 4 waarden:

  1. (h)erkenning vanuit betrokkenheid en gelijkwaardigheid
  2. bieden van hoop en perspectief
  3. kijken naar mogelijkheden
  4. eigenwijze beïnvloeding met lef en passie

Resultaten

De straatadvocaat heeft in het half jaar tijd ruim 60 mensen te woord gestaan, 4 mensen aan onderdak geholpen, 5 mensen teruggeleid naar de passende zorg, 3 uithuiszettingen voorkomen en 8 mensen doorverwezen naar een advocaat. Het doel voor komende jaren is het werkgebied van de Straatadvocaat uit te breiden naar de gehele provincie.

 

Beweging in kwetsbaarheid

Van januari tot en met juni 2021 besteedden we onder de noemer Beweging in kwetsbaarheid aandacht aan verschillende thema’s die bijdragen aan een meer inclusieve samenleving voor (psychisch) kwetsbare mensen. Met een maandelijkse talkshow, podcasts en publicaties.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website