Mobiele menu

Project Centraal punt Crisiskaart Twente

Projectomschrijving

Het Project Centrale Punt Crisiskaart Twente is erin geslaagd om een herkenbaar, professioneel en zelfstandig Centraal Punt voor de Crisiskaart in Twente op te zetten. De ‘Punt’ wordt volledig
bemenst door ervaringsdeskundigen.

Borging

Het Centrale Punt is geborgd in de organisatie van Bureau Herstel (zelfregiecentrum onder de hoede van Mediant GGz), in samenhang met Netwerk HET, partners (regionaal netwerk van Herstel en Ervaringsdeskundigen in Twente) en deelnemer in de regionale aanpak voor mensen met verward gedrag (via de lokale GGD). Het is gelukt om structurele financiering op onderdelen te regelen, en een goede borging, registratie en productielijn op te zetten.

Beweging in kwetsbaarheid

Van januari tot en met juni 2021 besteedden we onder de noemer Beweging in kwetsbaarheid aandacht aan verschillende thema’s die bijdragen aan een meer inclusieve samenleving voor (psychisch) kwetsbare mensen. Met een maandelijkse talkshow, podcasts en publicaties.

Afbeelding

Verslagen


Eindverslag

Het Project Centrale Punt Crisiskaart Twente is erin geslaagd om een herkenbaar, professioneel, zelfstandig Centraal Punt voor de Crisiskaart in Twente op te zetten. De ‘Punt’ wordt volledig bemenst door ervaringsdeskundigen. Het Centrale Punt is geborgd in de organisatie van Bureau Herstel (zelfregiecentrum onder de hoede van Mediant GGz), in samenhang met Netwerk HET, partners (regionaal netwerk van Herstel en Ervaringsdeskundigen in Twente) en deelnemer in de regionale aanpak voor mensen met verward gedrag (via de lokale GGD). Het is gelukt om structurele financiering op onderdelen te regelen, en een goede borging, registratie en productielijn op te zetten.

Samenvatting van de aanvraag

Uit onderzoek is gebleken Dit project richt zich op het neerzetten van een centraal regionaal punt voor de crisiskaart in Twente. De crisiskaart in een landelijk hulpmiddel gericht op het faciliteren van eigen regie in situaties waarin mensen verward zijn. Cruciaal in de ontwikkeling van een individuele kaart is de ondersteuning door de ervaringsdeskundige consulenten. Het centrale punt moet zorgen voor zichtbaarheid en duidelijkheid voor alle betrokkenen in de regio, zodat de kaart voor iedereen die hier baat bij kan hebben, binnen en buiten de GGZ, beschikbaar is. Daarnaast richt het project zich op 3 nevendoelen: - sluiten systeem van registratie in (sociaal) maatschappelijk domein; - Fundamentele financiering regelen - Op maat communicatie, naar de 2 belangrijkste doelgroepen: de crisiskaartaanvragers zelf en de professionals in het sociaal/maatschappelijke domein.

Onderwerpen

Kenmerken

Projectnummer:
638013004
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2018
2019
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
Drs. J. Poels-Boland
Verantwoordelijke organisatie:
Mediant Geestelijke Gezondheidszorg

Locatie

Dit project wordt uitgevoerd in Enschede en Hengelo (regio Twente).