Projectomschrijving

Oog voor de Achterhoek

De regio Achterhoek bestaat uit 8 gemeenten: Aalten, Berkelland, Bronckhorst Doetinchem, Montferland, Oost-Gelre, Oude IJsselstreek, en Winterswijk. In het gehele gebied wonen ongeveer 300.000 mensen. De gemeenten werken intensief samen binnen het sociaal domein, zo ook als het gaat om de regionale aanpak mensen met verward gedrag.

Doel en werkwijze

In het project ‘Oog voor de Achterhoek’ worden 6 Mental Health First Aid (MHFA)-trainingen gegeven: een wetenschappelijk onderbouwde training voor ‘eerste hulp bij psychische nood’. De deelnemers aan de training (een combinatie van professionals, vrijwilligers en werkgevers) krijgen meer kennis van en begrip voor achtergronden van onbegrepen en verward gedrag. Zo weten zij beter hoe te handelen, ook in crisessituaties. Ze snappen hoe onbegrip kan leiden tot escalatie naar verward gedrag én ze snappen hoe  benaderen, handelen en onbevooroordeeld luisteren leidt tot beter en prettiger samenleven.

 

Subsidiemogelijkheden

Dit project heeft subsidie gekregen voor het in de praktijk toepassen van één of meer van de 9 bouwstenen voor een lokale goed werkende aanpak van verward gedrag. Heeft u ook een idee om samen met andere organisaties de hulp voor mensen met verward gedrag en hun omgeving te verbeteren? Dan komt uw projectidee wellicht in aanmerking voor subsidie.

Bekijk de subsidiemogelijkheden

   

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website