Projectomschrijving

Aanleiding

Soms doen of zeggen mensen dingen die de omgeving niet begrijpt waardoor zij verward kunnen overkomen. De redenen daarvoor zijn heel divers: het kan zijn dat iemand psychische problemen heeft en daardoor niet meer goed weet wat hij of zij doet, maar het kan ook gaan om iemand met een verstandelijke beperking, iemand die kampt met beginnende dementie of om iemand met een blaasontsteking.

Doel

Het is heel belangrijk dat hulpverleners op een goede manier reageren op personen met verward gedrag. Om dat aan studenten te leren die een mbo- of hbo-opleiding op het gebied van zorg en ondersteuning volgen, zet de Hogeschool van Amsterdam (HvA) samen met het ROC Amsterdam (ROCvA), Civic en Dock op 2 locaties een leernetwerk op. In deze leernetwerken werken studenten van de HvA en het ROCvA tijdens hun studie samen met professionals én ervaringsdeskundigen. Zo leren zij over het opvangen en ondersteunen van mensen die (meestal tijdelijk) in de war zijn, om te voorkomen dat deze mensen zwaardere vormen van hulp nodig hebben.

Onderwijsprojecten

Dit project heeft subsidie gekregen voor het verbinden van het zorg-, welzijns- en veiligheidsdomein in het onderwijs voor professionals die te maken kunnen krijgen met mensen die verward gedrag vertonen. De projecten zijn gericht op het mbo en hbo of bij-/nascholingsprogramma's.

Bekijk de andere onderwijsprojecten

   

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website