GGZ Drenthe en UMCG Ambulancezorg hebben besloten in Drenthe een Psycholance in te zetten voor het vervoer van mensen met verward gedrag.
De vorm waarvoor gekozen is, is een pilot:
De periode voor 1 april kan worden gezien als aanloopperiode.
Het doel van dit project is om de pilot ook goed te monitoren en de juiste gegevens te verzamelen en te verantwoorden. Hiermee wordt onder meer een dashboard ontwikkeld en analyses gedaan op de verrichting van de Psycholance. Hiervoor wordt de expertise van Devise ingezet.
Bij de gehele pilot zijn de volgende partners te identificeren.
Om de pilot ‘Psycholance in de provincie Drenthe’ goed te monitoren was ‘Registratie en Monitoring’ van groot belang. Om de juiste cijfers en inzichten te verkrijgen is onder andere een dashboard ontwikkeld, waar dagelijks real-time informatie beschikbaar komt op basis van de SiRM registratielijst. Het Dasboard geeft zowel kwalitatieve als kwantitatieve informatie. Deze informatie heeft geleid tot belangrijke operationele wijzigingen, zoals besluiten rond inzettijden en bezetting.
De informatie uit deze monitoring wordt periodiek besproken in relevante bestuurlijke overleggen om besluiten te valideren en gewenste wijzigingen te onderbouwen:
De pilot heeft ook geleid tot deelname aan de werkgroep ‘Registratie en Monitoring van Ambulance Zorg Nederland’ waarbij die regionale informatie is uitgewisseld, beelden zijn bestudeerd en terugkoppeling/verantwoording richting ZonMw en VWS is gerealiseerd.
Dit project heeft subsidie gekregen voor het organiseren van gepast vervoer van mensen met verward gedrag. Heeft u ook een innovatief idee voor gepast vervoer van mensen met verward gedrag? Dan komt u wellicht in aanmerking voor subsidie.
Bekijk de subsidiemogelijkheden