Verslagen

Samenvatting van de aanvraag

Samenvatting
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

In Regio Doetinchem zijn de kosten voor mentale zorg hoger dan je op basis van demografische gegevens verwacht. Ook stijgen ze harder dan elders. Zou het kunnen dat de ggz niet alleen mentale problemen behandelt, maar ook sociaal-maatschappelijke? Behalve dat cliënten dus niet altijd de juiste zorg krijgen, leidt het tot wachtlijsten, en zowel tot over- als onderbehandeling.

 

Doelstelling: Regio Doetinchem is rijp voor een ‘reframing van mentale zorg’: zorg die mensen in hun eigen omgeving bijstaat, in een persoonlijk en moeilijk leerproces, van ‘je ding kunnen doen’ ondanks de uitdaging van een meer dan gemiddelde psychische gevoeligheid.

 

In Doetinchem is een samenwerkingsverband actief van onder andere De Stadskamer, Gemeente en GGNet en diverse andere partners die, naast andere speerpunten, ook gericht is op ‘mental health’. De voor ‘mental health’ relevante partners vormen het partnerschap van deze aanvraag.

 

Deze coalitie wil een aanpak middels een actie-onderzoeksprogramma uitvoeren om de gewenste transformatie te bewerkstelligen.

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website