Voor mensen met een Licht Verstandelijke Beperking (LVB) en Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) bestaat geen ‘database’ welke de psychiater van dienst in kan zien. In sommige gevallen is een diagnose LVB nooit gesteld. Toch kan het zijn dat deze mensen in contact komen met politie/justitie/GGz, bijvoorbeeld omdat zij worden aangemerkt als mensen met verward gedrag. Met dit project willen wij zorgen dat in dit geval ook de diagnose LVB of NAH in het vizier komt.
MEE NL ondersteunt de 20 regionale MEE-organisaties bij het opzetten van de regionale projecten rondom mensen met LVB en NAH binnen de doelgroep mensen met verward gedrag. Uitgangspunt is een aansluiting van de reguliere dienstverlening van de MEE-organisatie (individuele cliëntondersteuning, inbreng wijkteams, projecten) met de 9 bouwstenen, zoals deze zijn opgesteld en geformuleerd door het aanjaagteam.
MEE NL ontwikkelt basis producten welke de regionale MEE-organisaties, al dan niet aangepast aan de regionale situatie, kunnen inzetten en uitvoeren.
MEE NL wil, vanuit haar rol als ondersteuner van de 20 regionale MEE-regionale organisaties, een actief bijdrage leveren aan de genoemde problematiek. Wij doen dit door basis producten te ontwikkelen welke zij, al dan niet aangepast aan de regionale situatie, kunnen inzetten en uitvoeren. Het gaat om de volgende producten:
Dit project heeft subsidie gekregen voor het in de praktijk toepassen van één of meer van de 9 bouwstenen voor een lokale goed werkende aanpak van verward gedrag. Heeft u ook een idee om samen met andere organisaties de hulp voor mensen met verward gedrag en hun omgeving te verbeteren? Dan komt uw projectidee wellicht in aanmerking voor subsidie.
Bekijk de subsidiemogelijkheden