Projectomschrijving

MEE Zuid-Limburg wil helpen voorkomen dat een lichtverstandelijke beperking (lvb) en/of niet aangeboren hersenletsel (nah) ten gevolge van onwetendheid/onbekendheid over het hoofd worden gezien en daardoor onjuist bejegend worden.

Doel

Het project streeft naar een betere en eerdere herkenning, ondersteuning en zorg van mensen met een lvb en/of nah door professionals in de regio Parkstad (Limburg).

Werkwijze

We gaan onze expertise en kennis delen met het netwerk, samenwerking binnen het netwerk versterken en professionals ondersteunen in de praktijk. Hierbij maken wij gebruik van ervaringsdeskundigen. We richten ons zowel op vroeg signalering als acute situaties.

MEE Zuid-Limburg gaat dit doen door het:

  1. bieden van trainingen aan professionals in het herkennen en omgaan van lvb en nah in samenwerking met ervaringsdeskundigen
  2. bieden van individuele consultatiemogelijkheid
  3. verzorgen van intervisie bijeenkomsten voor professionals binnen het netwerk

Subsidiemogelijkheden

Dit project heeft subsidie gekregen voor het in de praktijk toepassen van één of meer van de 9 bouwstenen voor een lokale goed werkende aanpak van verward gedrag. Heeft u ook een idee om samen met andere organisaties de hulp voor mensen met verward gedrag en hun omgeving te verbeteren? Dan komt uw projectidee wellicht in aanmerking voor subsidie.

Bekijk de subsidiemogelijkheden

   

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website