Projectomschrijving

Enkhuizen wil een sluitende zorg- en ondersteuningsstructuur ontwikkelen voor mensen met langdurige psychiatrische problemen in de wijk. Aanleiding is een toename van ernstige incidenten bij huurders in een bepaalde wijk in de afgelopen 2 jaar.

Doel

Het doel van het project is afname van het aantal incidenten en gedwongen uithuiszettingen door vroegtijdige signalering en vergroting van participatie in de wijk.

Werkwijze

Hiertoe wordt de methodiek ‘Wijkhulpverlening GGZ’ ingezet. Een duo bestaande uit een woonmaatschappelijk werker en een ervaringsdeskundige ggz wordt ingezet. Zij werken gezamenlijk in de wijk, zijn daar gevestigd en vormen onderdeel van het ‘dna’ van de wijk. Door de woningcorporatie wordt een ‘Contactpunt in de wijk’ gerealiseerd waar laagdrempelige ontmoeting plaats kan vinden tussen de professionals, buurtbewoners en ervaringsdeskundigen.

Samenwerking

Samenwerkingspartners zijn:

  • Stichting Welzijn Enkhuizen
  • Woningcorporatie Welwonen
  • Cliëntenorganisatie De Hoofdzaak
  • Ypsilon


Subsidiemogelijkheden

Dit project heeft subsidie gekregen voor het in de praktijk toepassen van één of meer van de 9 bouwstenen voor een lokale goed werkende aanpak van verward gedrag. Heeft u ook een idee om samen met andere organisaties de hulp voor mensen met verward gedrag en hun omgeving te verbeteren? Dan komt uw projectidee wellicht in aanmerking voor subsidie.

Bekijk de subsidiemogelijkheden

   

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website